08/03/2018

Voorspelbare kleurproeven met GMG OpenColor technologie

In het februari-nummer van Verpakking & Labelmagazine staat een mooi artikel te lezen over de vruchtbare samenwerking tussen Vitrapack, Creavit NV (Rask) en MacManiac, specialist in colormanagement. Meer dan twee jaar werken Vitrapack en hun colormanagement specialisten van Cospecto al samen met Rask en MacManiac, dat speciaal voor de verpakkingsindustrie GMG OpenColor technologie ontwikkelde.

De software laat toe om het overdruk-effect ten opzichte van CMYK nauwkeurig te simuleren in kleurproeven. Dit komt bijzonder goed van pas bij Extended Gamut Printing – ook wel Fixed Color Palette – een procédé dat gebruik maakt van een vaste CMYK inktset, aangevuld met oranje, groen en violette inkt. Eén van de vele voordelen van dit procédé is dat het de behoefte aan spotkleuren vervangt, omdat meer dan 90% van het Pantone kleurenbereik ermee gedrukt kan worden.

Jan L. Laeremans, Managing Director van Vitrapack, weet dat de juiste keuze in partners en software cruciaal is om verder te professionaliseren. Het is dankzij deze samenwerking met MacManiac, en hun GMG OpenColor software, dat Vitrapack en Rask de afgelopen twee jaar zo veel vooruitgang konden boeken in het toepassen van Extended Gamut Printing. Wil u meer weten over de GMG OpenColor technologie en de voordelen van Extended Gamut Printing? We stellen het artikel uit Verpakking & Labelmagazine hier met plezier integraal voor u ter beschikking.

Lees meer