26/11/2018

Sustainability en Fixed Colour Palette hand in hand

Vitrapack gaat op basis van haar expertise in het bedrukken van folies steeds op zoek naar de beste oplossing voor elke individuele klant. Door een duidelijke visie op de toekomst van druk in flexo en diepdruk, in offset en digitaal, kan Vitrapack een waaier aan diensten aanbieden. Het bedrijf heeft een duidelijke voorsprong genomen op de concurrentie door haar expertise in ontwerp en drukvoorbereiding én door een voortreffelijke kennis van kleuren, inkten en coatings.

Expertise in ontwerp en drukvoorbereiding én een voortreffelijke kennis van kleuren, inkten en coatings.

Expertise in ontwerp en drukvoorbereiding én een voortreffelijke kennis van kleuren, inkten en coatings.

Betaalbaar, snel en kwalitatief

Heel wat klanten zijn op zoek naar een betaalbare, snelle oplossing die kwalitatief ook degelijk is. De druk markt zelf is ook zelfregulerend: orders worden kleiner, prijzen voor drukwerk gaan naar beneden én sustainability is key. Dat is dé reden waarom we bij Vitrapack al jaren werken aan standaardisatie en automatisatie van onze twee druktechnieken flexo en diepdruk. We staan daar samen met onze huisleveranciers op het allerhoogste niveau.

Vitrapack bewijst met een marktgerichte methode dat duurzaam niet in één adem moet genoemd worden met duur.

Overleg met en sturing van brand owners en ontwerpbureaus vormen samen met digitale voorbereiding en gestandaardiseerde flexo en diepdruk hét antwoord op de vraag naar een betaalbare, sustainable productie. Vitrapack bewijst met een marktgerichte methode dat duurzaam niet in één adem moet genoemd worden met duur.

Samenwerking met MacManiac en hun GMG OpenColor software

Dankzij GMG OpenColor software van MacManiac, konden Vitrapack en Rask de afgelopen twee jaar veel vooruitgang boeken in het toepassen van Extended Gamut Printing.

Toekomstbestendige oplossingen

Met gezonde interesse en grondige research beet Vitrapack zich vast in twee toekomstbestendige oplossingen: Extended Color Gamut en Fixed Color Palette. Extended Color Gamut is de term die we gebruiken wanneer traditioneel geel, magenta, cyaan en zwart worden uitgebreid met oranje, groen en purper. Met Fixed Color Palette wordt bedoeld dat met die bovengenoemde zeven kleuren alle andere (Pantone) kleuren worden samengesteld. Je hoeft je drukkleuren dus niet meer te wijzigen voor ieder ander drukbeeld.

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een specifiek evenwicht tussen budget, snelheid, kwaliteit en sustainability, is Fixed Color Palette de ideale en meest kostenefficiënte oplossing.

Waar klanten en brand owners vroeger dus betaalden voor weergaves met steeds wisselende pantone kleuren willen en doen ze dat nu niet meer. Vandaag is het prijstechnisch dan ook onmogelijk geworden om de kleuren bij het drukken steeds weer aan te passen. En het is ook niet aan de orde om aan de huidige, lage prijzen een aangepaste digitale drukproef te maken voor elke individuele kleur die afwijkt van het Fixed Color Palette gamma.

Fixed Color Palette maakt gebruik van de 7 vaste kleuren van Extended Color Gamut.

Bij Fixed Color Palette wordt gebruik gemaakt van de 7 vaste kleuren, ook wel Extended Color Gamut, om alle andere (Pantone) kleuren samen te stellen.

Het (kleur)kwaliteitsverschil is afhankelijk van de specifieke kleur relatief klein of wat groter, maar de winst aan sustainability is zonder uitzondering enorm. Er moet immers veel minder aangepast worden en zo wordt er minder afval gemaakt. Voor bedrijven die op zoek zijn naar een specifiek evenwicht tussen budget, snelheid, kwaliteit en sustainability, is Fixed Color Palette de ideale en meest kostenefficiënte oplossing. CEO Jan Laeremans ging in een vroeger artikel al genuanceerd in op de voor- en nadelen van deze werkwijze. Hij is daarbij even eerlijk als duidelijk: Fixed Color Palette is niet hét ultieme antwoord, maar is wel degelijk een onklopbare optie in heel wat gevallen.

Vooral klanten met een snellere productrotatie, kleinere orders en kortere doorlooptijden zijn gebaat bij deze aanpak. De flexibele formule biedt dus heel wat voordelen, waarbij Jan Laeremans opmerkt dat het iets beperktere kleurenbereik al lang is geaccepteerd in de digitale druktechniek.

Fixed Color Palette is niet hét ultieme antwoord, maar is wel degelijk een onklopbare optie in heel wat gevallen.

Vitrapack luistert graag naar uw wensen en verwachtingen en gaat op basis van een jarenlange expertise en veelzeggende voorbeelden op zoek naar de optimale oplossing. Contacteer ons voor onderling overleg en maatwerk dat u ook echt past.

Wil u meer weten over de voordelen van Extended Gamut Printing en wat de GMG OpenColor technologie daarmee te maken heeft? Dankzij de vruchtbare samenwerking met MacManiac, en hun GMG OpenColor software, konden Vitrapack en Rask de afgelopen twee jaar zo veel vooruitgang boeken in het toepassen van Extended Gamut Printing. Lees er hier meer over!