25/04/2016

Matte look: de uitstraling van papier, de voordelen van folie

Wil je opvallen in de winkelrekken? Zoek je een nieuw jasje voor jouw product? Ben je op zoek naar een verpakking met een paper look, in hoogwaardige kwaliteit? Streef je naar een vintage- of retro-uitstraling? Vitrapack heeft de oplossing: onze verpakkingen met een matte look geven je product de stijlvolle en subtiele elegantie die je zoekt.

Combineer de look & feel van papier, met de voordelen van een folie

Dankzij deze toepassing combineer je het beste van twee werelden. Een matte verpakking straalt de authenticiteit van papier uit én garandeert een lange houdbaarheid van jouw producten.

Wist je dat er verschillende mogelijkheden zijn om die uitstraling te bekomen?

De materiaalkeuze heeft een impact op de uitstraling, de barrière-eigenschappen van de verpakking en de verwerkbaarheid op jouw machine. Vitrapack biedt drie keuzemogelijkheden om een matte look te bereiken:

  1. Je kiest voor een matte folie (matte OPP of PET in laminaat).
  2. Je opteert voor matte vernis. Dit kan voor de gehele verpakking of slechts voor een deel. Bij een gedeeltelijke matte vernislaag zorgt het contrast tussen mat en glanzend ervoor dat bepaalde delen van je verpakking, zoals bijvoorbeeld je logo, extra in het oog springen. Voor een maximaal contrast tussen de matte vernis en de glans van de folie is het aangewezen te kiezen voor een laminaat.
  3. Je gaat voor een combinatie van papier met folie of met een sealbare coating.
2016_Vitrapack01_verpakking01_lores-18

Toepassing van gedeeltelijke matte vernis: tegen een matte achtergrond springen glanzende elementen – bijvoorbeeld uw logo of een afbeelding – nog meer in het oog.

Elke keuzemogelijkheid heeft specifieke eigenschappen. Dankzij de verschillende materialen en technieken vinden we voor al jouw producten een geschikte verpakkingsoplossing. Neem contact met ons op, we adviseren je graag.