Kwaliteitslabo’s

Met ruim 20 jaar ervaring in kwaliteitsmetingen, samenwerking met overheidsinstanties, de nodige certificaten én twee in-house laboratoria waar we dagelijks gepassioneerd werken, kunnen we een zeer hoge en constante kwaliteit garanderen.

Een goede productkwaliteit is essentieel voor ons. We investeren hier volop in met twee eigen laboratoria. Zij controleren dagelijks alle referenties nauwkeurig met strenge kwaliteitstesten.

Voedselveiligheid

Dankzij onze laboratoria en hun rigide kwaliteitstesten geven wij jou ook alle garanties inzake voedselveiligheid. Dat begint bij een nauwgezette selectie van onze grondstoffen en het minutieus testen van de eindproducten na het drukken.

Migratie

Verschillende klanten hebben vragen over globale en specifieke migratie van bestanddelen uit de verpakking naar hun voedingsproduct. Om dit fenomeen beter te begrijpen en het te helpen voorkomen, onderzoeken onze laboratoria in samenwerking met verschillende gespecialiseerde instanties de migratie ten gevolge van het bedrukken en lamineren van folies.

Traceability

Bij Vitrapack werken we met een volledig geïntegreerd traceerbaarheidssysteem. Dat betekent dat we de doorstroom van alle geleverde grondstoffen (folies, inkten, lijmen, additieven, solventen, …) volgen doorheen het volledige productieproces tot de levering bij de klant. Dankzij dit systeem kunnen we snel en adequaat reageren als er zich een probleem of een vraag voordoet.

Continue kwaliteitstesten

We controleren alles consequent en continu, ook voor de non-foodproducten. Naast controles op afmetingen en kleur zijn er controles op sealsterkte, laminaatsterkte, gladheid/stroefheid van de specifieke folie alsook op restsolventen. De volledige productie verloopt volgens internationaal erkende GMP-normen (Good Manufacturing Practices).

Bij het hele productieproces hanteren we strenge regels op het gebied van hygiëne van personen, machines, grondstoffen, materialen en productieruimten. Onze inspanningen voor een hoge hygiënestandaard worden – via audits – door grote internationale organisaties erkend (BRC-IoP: global standards for food packaging). Bekijk ons BRC certificaat.
BRC-Packaging-Certif528ED9

Inline controlesystemen

De voorbije jaren investeerden we sterk in een inline controlesysteem. Dit systeem controleert permanent de productiekwaliteit tijdens het productieproces. Dat laat ons toe om snel te reageren op foutjes of afwijkingen, en u een hoge en constante kwaliteit te garanderen.