Digitaal drukken

Vitrapack drukt in drie verschillende technieken: flexo, diepdruk en digitaal. Afhankelijk van je vraag gaan we samen met jou op zoek naar de meest geschikte methode. Tegenwoordig is alle Vitra flexo en diepdruk werk digitaal aangestuurd. Flexodruk of diepdruk in fixed color palette (zeg maar: alle mogelijke Pantone kleuren samengesteld uit steeds dezelfde basiskleuren) wordt in de toekomst – als de drukbeelden in de ontwerpfase hierop zijn voorbereid – de meest kostenefficiënte oplossing.

Mogelijkheden van digitaal drukken voor flexibele verpakkingen?

Vitrapack volgt de ontwikkelingen van digitaal drukken al meer dan tien jaar op de voet. Na ons bezoek aan de DRUPA-beurs in 2016 legden we onze visie op digitaal drukken aan je voor. De conclusie? Het volledig digitaal drukken van flexibele verpakkingen voor voedingstoepassingen is economisch nog niet interessant. Maar Vitrapack is vooruitstrevend en toekomstgericht, en biedt je vandaag al digitaal aangestuurde flexodruk.

Specifiek evenwicht tussen budget, snelheid en kwaliteit

Voor bepaalde verpakkingen kan drukken in fixed color palette een kostenefficiënte oplossing bieden. Jan Laeremans, CEO van Vitrapack, is persoonlijk erg geïnteresseerd in de mogelijkheden van deze tendens om het traditionele kleuren palette bestaande uit cyaan geel magenta en zwart  uit te breiden met groen oranje en purper, maar erkent ook de beperkingen ervan. Zijn volledige analyse lees je hier.

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een specifiek evenwicht tussen budget, snelheid en kwaliteit is digitaal werken met fixed color palette in flexo of diepdruk de ideale oplossing. De experts van Vitrapack maken graag tijd om samen met jou de mogelijkheden te bekijken.