Color management & kleurconsistentie

Door jarenlange investeringen in kleurstandaardisatie slagen wij erin om op een procesmatige manier een voorspelbaar en perfect kleurresultaat te bereiken, en dat op continue basis. Dat maakt ons uniek in de sector.

Color management gaat veel verder dan gewoon ‘een kleurproef’ voorleggen. Met ons color management-systeem kunnen kleuren binnen afgesproken toleranties perfect bereikt worden en kunnen we de kleuren bovendien constant controleren. Deze continue opvolging verkort de opstarttijd. Zo kunnen we sneller produceren en leveren.

Onze aanpak van dichtbij

Zowel de flexomachines als de diepdrukmachines bij Vitra zijn uitgerust met speciale software en fotospectrometers waarbij met één meting meteen alle in een drukbeeld voorkomende kleuren worden gemeten, en we kunnen nu ook werken met inline fotospectrometrie.

Alle kleurmetingen van alle machines worden verzameld en worden met een uniek systeem online geëvalueerd.

Gebruik van fingerprints

Op alle Vitra-drukmachines werden fingerprints gemaakt op al de gebruikte productiefolies. Hierdoor worden de door de klant goedgekeurde kleurproeven zonder enig probleem op de uiteindelijke verpakkingsmaterialen in HD-flexo of in diepdruk gedrukt.

Uw voordelen:

  • Kleurvoorspelbaarheid conform de voorgelegde kleurproef
  • Kleurconsistentie naargelang het materiaal, hetzelfde resultaat zowel op folie als op karton (flexo- en diepdruk conform ISO-coated V2 norm)
  • Kleurconsistentie doorheen de tijd, doorheen het assortiment met bijzondere aandacht voor jouw huiskleuren of logokleuren
  • Kleurmatching ongeacht het folietype, de druktechniek, binnen/buitendruk. Ook kleurmatching naar jouw reeds bestaande drukwerk.
  • Inkorting van de opstarttijd
  • Reductie van afval

Lees meer over color management in onze 4-delige reeks ‘kleur bekennen‘. Hierin vertellen onze medewerkers hoe zij hun kleurexpertise dagelijks in de praktijk brengen:

"Als wij een uitdaging hebben, kan ik snel bij Vitrapack terecht. Hun kracht zit in het ontwikkelingsstuk."

Martijn de vlieger, Perfetti Van Melle